Oбновяване на Island Marina в Аликанте (част 1)

image40Compoplak Solutions: цялостно обновяване на дискотека (I) Вълнообразни покриви
Известната лятна дискотека Alicante Marina Isla подновява имиджа си с Compoplak само за 15 дни.

Лятната дискотека Island Marina в Аликанте, с над 10-годишна история, е едно идилично място в непосредствена близост до морето, призната не само със своите оферти за забавление, но и със своята кухня, като разполага с ресторант за обслужване и организиране на събития.

За откриването на новия летен сезон беше решено да се обнови цялата визия на мястото, с модернизирано естетически и ефимерно строителство. Основното предизвикателство на тази работа е времето, тъй като имаше само две седмици до датата на отваряне. За допълнителните нови проекти и проектни характеристики е необходима гъвкава система, която да покрие и да се адаптира към всички конструктивни решения.
Ето защо, ръководството реши, че Compoplak е единственият продукт на пазара с най-добрите характеристики за да отговори на нуждите на тази работа.

Като се има предвид всички иновативни решения, предвидени за тази работа, ние сме я разделили на няколко части, които ще се публикуват в нашия блог. Така че очаквайте! В тази първа част ще се съсредоточим върху вълнообразните покриви.

Управлението на проекта искаше да замени класическите характеристики на мястото на правите линии, и да се създаде елементи с повече “движение”. За тази цел те са били вдъхновени от вълните от близкото Средиземно море, за да се създаде вълнообразни покриви, които да покрият както района на ресторанта, така и всеки един от различните барове, разпределени из района. Но в същото време да се запази, както посочих преди, визията и финалното усещане за един традиционен обект.

За тук се произведоха 25 специални Compoplak вълнообразни панели, по проект на клиента, с дължина 5 метра и ширина 1,2 метра, за покриване на ресторанта и са произведени 18 други специални Compoplak вълнообразни панели 4,00 х 1,2 метра за покриване на различни барове на заграждението.

За монтажа е използвана една лека алуминиева конструкция, към която от вътрешната страна са прикрепени панелите посредством скоби, болтове и винтове, така че както структурата, така и закрепванията да са далеч от погледа и дава усещането, че целия покрив е “плаващ”. За тази цел, панелите Compoplak предварително са съединени по двойки посредством химическа заварка, за да се подпомогне процеса на монтаж.
Довършителните работи включват шпакловка по фуги и винтове, измазване с варова мазилка на всички видими повърхности, импрегниране на покрива с водоустойчива боя, така че да се остави усещането за “традиционна работа“.

Като завършек се инсталира LED осветителна система като нощна украса.