Леки строителни кулокранове


Разгледай галерията

Самоиздигащи се кулокранове

Самоиздигащитите се кранове могат да се монтират и демонтират само с едно движение и тяхната височина и дължина на стрелата е ограничена: максималната височина е 30 метра, а максималната дължина на стрелата е 50 метра. Най-често срещаните модели имат дължина на стрелата от 18 до 32 метра. Техния монтаж и демонтаж може да се осъществи с помощта на хидравлична система, която осигурява по-голяма безопасност и изисква по-малко поддръжка.

В миналото тези кранове са били добре познати заради тяхната система за монтаж и демонтаж чрез стоманени въжета. Тяхното предимство е мобилността им. Заради пневматичните им колела могат да се транспортират лесно. Тези колела могат да бъдат монтирани с помощта на подходящи инструменти.

Поради това, приложението му се определя от същественото намаляване на разходите за монтаж и демонтаж. Приложението му за строителство и ремонт на еднофамилни къщи е причината в днешно време тези модели да се правят с еднофазно захранване. Тези кранове могат да се използват на строителни обекти където друга механизация не може, като разрешава проблема с работата на височина в трудни условия.

Надеждност, качество и безопасност са причините за успеха на самоиздигащите се кранове по целия свят, както и за широко разпространената благоприятна реакция на пазара.

Характеристики

  • Обхват на самостоятелно издигане от 8 до 40 тм капацитет и дължини на стрелата до 40 м, в резултат на постоянни технологични проучвания
  • Това са кранове, подходящи за транспортиране както на самоход, така и в контейнери
  • Издигането им е бързо и се извършва с прости и автоматизирани системи
  • Високо-качествени първокласни компоненти, задвижващи агрегати с регулиране на честотата, пълно поцинковане на конструкцията правят тази гама повратна точка в сектора.

леки 2 леки 3 леки240520123999365x262
Кранове с горно въртене

Това са кранове с единична стрела и стоманени въжета. Само когато са натоварени те работят с компресия и огъване. Това са най-често срещаните кранове. В миналото те са били известни като кранове с куполи. Стоманените въжета са фиксирани в тези куполи и поддържат стрелата. Има кранове с едно или две въжета.

Техните основни предимства са:

а) Те имат нужда от по-малко пространство при тяхното транспортиране

б) Позволяват по-голяма товароподемност в рамките на работната площ на по-малък обхват/провисване на стрелата

в) Достигат до по-големи свободни височини, защото имат по-малък структурен обем, изложен на въздействието на вятъра.

Те са много подходящи за вдигане на тежки предмети и голямо натоварване за най-предизвикателните строителни площадки.

Характеристики

    • Качество на работата, предназначени за надеждна експлоатация час след час
    • Лесен достъп за поддръжка и вградени функции за безопасност, за да се поддържа минимален престой
    • Ергономичните кабини осигуряват комфорта, необходим за дълги часове на работното място

SAM_1364 SAM_1475 IMG-20151215-WA0005 DSC02370