Тежки строителни кулокранове

Мобилни кранове


Разгледай галерията

ТЕЖКИ СТРОИТЕЛНИ КУЛОКРАНОВЕ

Тези кранове са с модулна стрела, която не се нуждае от стоманени въжета, за да се монтира и демонтира. Те са винаги в перфектно състояние на огъване и натиск, проектирани и конструирани вече 40 години за решаване на три основни проблема:

а) липсата на големи мобилни кранове (200 т, 300 т, 400 т), за да се постигне монтаж и демонтаж на много тежки стрели (12 тона, 16 тона)
б) сложният монтаж на обекти с ограничено пространство, когато е невъзможно да се позиционира кран с метални въжета. Модулната стрелата може да се монтира и демонтира във въздуха.
в) Обекти с намеса на различни кранове: те имат по-малка височина, защото не разполагат с купол и стоманени въжета.

Преди 20 години, тези кранове бяха почти изчезнали. В днешно време те отново са актуални. Особено ценени са малки и много големи модели на тези кранове, защото осигуряват практически решения в трудни ситуации. Понастоящем високото качество на стоманите и заварките улеснява тяхното изграждане. Безопасността на работното място и удобството при монтаж са важни фактори за монтажниците. Модулните крановете са много икономични за тези, които ги наемат, защото секциите на петите на стрелата са съвместими и могат да се разменят между различни модели.

Кулокрановете с плосък връх не разполагат с “горните площадки” на конвенционалните кранове; те може да се използват в съчетание с други кулокранове на места, където пространството е ограничено или в близост до летища. Те са много подходящи за вдигане на тежки предмети и голямо натоварване за най-предизвикателните строителни площадки.

Характеристики:
• Качество на работата, предназначени за надеждна експлоатация час след час
• Лесен достъп за поддръжка и вградени функции за безопасност, за да се поддържа минимален престой
• Ергономичните кабини осигуряват комфорта, необходим за дълги часове на работното място

02082013312 SAM_1420

SAM_1475

СТРЕЛОВИ КУЛОКРАНОВЕ SAEZ

Кулокрановете с подвижна стрела SAEZ са верни на фирмената философия да се произвеждат кранове с отлично съотношение на качество и цена, с прост дизайн, продуктивни, ефективни и с продължителен експлоатационна годност.

Кулокрановете с подвижна стрела са проектирани за работа в ограничени пространства според условията на обекта, с малки радиуси, които обаче не застрашават сигурността на съоръжението; на обекти, за чието изпълнение са нужни няколко крана, където радиусите на работа се припокриват или поради наличието на действащи нормативни разпоредби се пренасят товари над прилежащия на строителния обект терен.

Нашият асортимент включва моделите SL 240, с 60-метрова стрела и натоварване на върха с 2300 кг; с голямо разнообразие на обхват, заради модулната система на стрелата, и максимално натоварване от 16 тона. Много скоро крановете SAEZ ще разполагат с по-големите си братя SL 310, SL 500 и SL700.

Гамата SL е с компактен дизайн и бърз монтаж; разполага със системи за моторизация, които подобряват издигането и спускането на леки товари; както и със системи за приближаване, за да може да има скорост на въртене и повдигане при действия, изискващи по-голяма прецизност.

Електрическите табла на крана са изработени от неръждаема стомана, а електрическите връзки са с лесен монтаж и демонтаж.

Система против разхлабване на въжето за спускане, за избягване на разхлабването на въжето на стрелата от фронтални ветрове, чрез двойна система за прогресивен контрол върху макарата за спускане.

Въртенето на крана също е контролирано от двойна система, която във всеки момент се опитва да наложи оптимума, в зависимост от наклона на стрелата, скоростта на вятъра и ориентацията, както и регулиране на инерцията, за да има по-леко тръгване и спиране на маневрата.

Софтуерът на крана е интуитивен и лесен за използване, като системите против сблъскване и за забранена зона са избирателни; разположен в панорамна и ергономична кабина, която отговаря на всички изисквания и условия на оператора на крана, и във връзка с предотвратяването на рискове.

Тези кранове имат предимството, че дяловете на кулата се монтират на модули, съвместими с дяловете използвани за кулокрановете, и лесно се транспортират по море в затворени контейнери.
Този модел е проектиран и разработен при най-стриктен контрол на качеството от страна на основни надзорни инстанции, при прилагането на последните технически постижения, без да се застрашава надеждността, както и с гаранцията да е първокачествен продукт, за който свидетелстват всички години от нашия опит.

SL-240-2-796x364 SL-240-796x364