Декорация на видимия бетон с LHV (Formliner)

sta-2

LHV Formliner на Valero се представя в технологичния център за строителни материали и технология на бетона на Алпине в Дортмунд (Германия).

LHV Formliner е система на аликантската фирма Valero за придаване на релеф на бетонните конструкции. Обичайно използван предимно за външна декорация на бетон (също така познат в Латинска Америка като concreto), ни изненадва, че в този случай техниците от строителната фирма Алпине са го избрали и за вътрешна декорация на нейните нови офиси в технологичния център за строителни материали и технология на бетона на компанията в Дортмунд (Германия).

При положение, че става въпрос за технологичен център на бетона, не може да се очаква той да бъде изграден по друг начин, освен с този материал, при това екипът декоратори е имал оригиналната идея да избере различен модел LHV Formliner за всяко помещение, коридор, пространство или зала на сградата, което подчертава отличната окончателна обработка на белия бетон, като така превръща целия комплекс в огромна експозиция на различните модели на този модерен продукт на Valero.

В процеса на монтаж плочите LHV се адаптират към кофража на обекта, както спрямо предназначените за решетка, така и към вертикалите предназначени за разделяне и бетонен пояс, като продуктът се срязва наполовина за всяко решение, като по този начин се оставят отворите за врати и прозорци и се постига максимално оползотворяване на продукта.

Финалната обработка не може да бъде по-впечатляваща, с бетон с фина гранулация и бял цимент, резултатът е невероятен и с изключителна повърхност. Успява да предаде на интериора на помещенията собствена и много характерна индивидуалност и освен това да разчупи обичайната сива монотонност на обикновения бетон.