Oбновяване на Island Marina в Аликанте (част 2)

image37

Compoplak Solutions: цялостно обновяване на дискотека (II) – Диско барове
Известната лятна дискотека Alicante Marina Isla подновява имиджа си с Compoplak само за 15 дни.

Лятната дискотека Island Marina в Аликанте, с над 10-годишна история, е едно идилично място в непосредствена близост до морето, призната не само със своите оферти за забавление, но и със своята кухня, като разполага с ресторант за обслужване и организиране на събития.

За откриването на новия летен сезон беше решено да се обнови цялата визия на мястото, с модернизирано естетически и ефимерно строителство. Основното предизвикателство на тази работа е времето, тъй като имаше само две седмици до датата на отваряне. За допълнителните нови проекти и проектни характеристики е необходима гъвкава система, която да покрие и да се адаптира към всички конструктивни решения.

Ето защо, ръководството реши, че Compoplak е единственият продукт на пазара с най-добрите характеристики за да отговори на нуждите на тази работа.

Като се има предвид всички иновативни решения, предвидени за тази работа, ние сме я разделили на няколко части, които ще се публикуват в нашия блог. Така че очаквайте!
В тази втора част ще се съсредоточим върху създаването и сглобяването на бара и аспектите на работа.

Собственикът иска да даде на барове Средиземен изглед в стил рустик, но запазвайки характеристиките на лекото строителството, така че не може да се използва за работа традиционната техника и за това използва Compoplak.

За създаването на различните барове се използва лека алуминиева конструкция, фиксирана към земята , след което е покрита с панели Compoplak с дебелина 5 cm, нарязани по размер „на място“ от монтажниците.

За закрепването им към металната конструкция се използва механично свързване посредством потъващ самонарезен винт и химическа заварка, поставена директно върху панела и метала. По този начин впоследствие може да се измаже целият бар с бяла вароциментова мазилка без да се вижда някой от винтовете.

За завършване на горната част на централния бар и на бара във ВИП зоната е използван сив цимент, докато за бара за премиум напитки и ресторанта е използвано покритие с ефект „ дърво”, положено директно връху Compoplak панелите.

И накрая се изпълни малкия бар на ресторанта на втория етаж, който се използва за частни мероприятия. За този специален бар е избран вълнообразен Compoplak панел с 5 см . дебелина, поставен върху постаменти от Compoplak, изпълнени на място, и завършени отново с един слой бяла вароциментова мазилка. Чрез тази система се скриват всички хладилни помещения и различните съоръжения зад специалния вълнообразен Compoplak панел, и в същото време, благодарение на постаментите, стават мобилни и могат да бъдат използвани за други цели, например екрани или разделителни елементи.

Накрая бяха поставени окончателните декоративни елементи чрез LED осветление в различни цветове.