Защо крановете са важни за строителни

-под-наем-изотех-230x230-1.jpg

Строителният процес винаги е бил една от най-предизвикателните и трудни задачи. Строителите са разполагали с машини в миналото, но те далеч не са били перфектни. За щастие времената са се променили. Днес, освен, че работниците получават помощ, цялата строителна индустрия е облагодетелствана от технологичния напредък.

Мостовете, площадите и други модерни архитектурни шедьоври не биха били възможни без най-новото строително оборудване и най-вече крановете. Уместно е да споменем, че достъпът до кранове никога не би бил възможен за малките бизнеси, ако не съществуваха услугите за наемане на строително оборудване и кранове.

Въпреки че съвременните кранове служат за много цели, те обикновено се използват за спускане, повдигане и преместване на масивни товари. Строителите днес имат достъп до различни видове кранове. В зависимост от трудността и мащаба на техния проект, те могат да изберат този, който им осигурява най-добрата възвръщаемост на инвестицията.

Приложения

Крановете са част от строителния процес още от изобретяването им в Гърция.

Крановете се използват основно за тежки строителни работи (въпреки че има и кранове за работилници, които са с по-малък мащаб) и за всички видове задачи, които изискват повдигане и спускане на товари.

Оборудван с въжета и макари и базиран на прилагането на фундаментални механични принципи, кранът може да повдига и спуска товари, които не могат да бъдат извършени от хора.

Дизайнът на крана се е развил, за да отговори на изискванията на голямо разнообразие от промишлени нужди, а модерните кранове често извършват сложни задачи за повдигане – понякога в среда, която би била опасна за хората.

Ето и причините, които обясняват защо крановете са толкова важни днес:

Гарантират безопасност

Не е изненадващо, че строителните обекти са едни от най-опасните места за работа. Според проучване един от 5 смъртни случаи на работници е свързан със строителния бранш.

Мениджърът на проекта трябва да направи работното място безопасно за работниците. В противен случай те постоянно ще се тревожат за сигурността си и няма да може да извършват своите задължения пълноценно.

Тук идва и ролята на кранът. Той притежава всички функции да улесни работата и безопасно да пренася тежки материали от едно място на друго. Знаейки, че няма опасност тежък предмет да се стовари внезапно върху главите им, работниците ще се чувстват спокойно.

Каквито и недостатъци по отношение на безопасността да са имали крановете в миналото, те са били поправени. Днес, те се ползват с пълното доверие на строителите.

Спестяват време

Редица строителни машини са трудни за монтаж и демонтаж. Работниците трябва да отделят много от ценното си време, преди да ги направят използваеми. В последствие това може да се окаже причината поради която строителната фирма да не успее да завърши проекта навреме и следователно да рискува отрицателни мнения от своите клиенти.

Кранът сложи край на този проблем. Можете да ги използвате почти веднага щом бъдат доставени на работното място. Освен че се сглобяват бързо, те са сравнително лесни за ремонт. Така че дори ако сте принудени да спрете работата поради механична повреда, бъдете сигурни, че на експертът няма да отнеме много време, за да идентифицира и впоследствие да отстрани проблема. Има различни видове кранове като например подвижни и мини кранове,  с които е по-малко вероятно да се сблъскате с внезапни разходи за поддръжка.

Заемат определено пространство

Разполагате с разнообразие от кранове, които могат да бъдат монтирани на натоварено място като работна площадка. Освен това ограничението на пространството не влияе отрицателно на производителността.

Много пъти строителни обекти нарушават спокойствието на околното население. Модерните кранове са проектирани, като е взет предвид този фактор. Следователно те произвеждат малко или никакъв шум, което ги прави идеална алтернатива за градска среда. Това гарантира, че няма оплаквания от съседи за провеждане на ремонти и строителни дейности в жилищните райони.

Минимални разходи

Повечето строителни  фирми работят за фиксирана сума на час. Подвижността и лесното сглобяване на крановете ще спестят всички допълнителни часове труд и в крайна сметка ще спестите значителна сума от проекта.

Заключение

Поради безкрайните си предимства, крановете са се превърнали в едно от любимите съоръжения на всички строители.  Днес, крановете са от изключително значение за строителната индустрия и строителния процес.

Днес, модерните кранове използват хидравлични системи, двигатели с вътрешно горене и електрически двигатели с подобрени възможности за операторите. Всеки кран има  различни характеристики и специфични приложения, но всички са полезни в строителните процеси. Независимо дали се строи мост, път или друга конструкция, винаги има конкретен кран, който може да помогне за тази задача. Могат да се наемат различни видове кранове според нуждите.

Крановете са от съществено значение за строителната индустрия и за други различни сектори като минно дело, мореплаване и авиация.

Силно устойчива свързваща скоба съединяваща външната и вътрешната тръба
Плъзгаща се предпазна капачка, която покрива резбата на гайката.
Долна планка за оптимално разпределение на товара за земя и различна горна планка (кръстосана глава, глава – вилица) според необходимостта;
Бърз и удобен демонтаж – с един удър с чук за автоматично сгъване на подпората с 5 мм, без да се уврежда гайката.

Допустимите товароносимости на стандартни подпори за безопастна работа, се изчисляват с коефициент на безопасност, чрез който се определя максималното натоварване.

За повече информация относно продукта, моля разгледайте нашият каталог: Каталог


Изотех

Централен офис

(+359) 2 489-9831

(+359) 2 489-9830

office@izotech.com

www.izotech.com

Локации

Нашите офиси
Свържете се с нас

Следвайте ни

За последните новини в сектора и всичко от света на Изотех последвайте ни в социалните мрежи