Кофраж за резервоари

5-za-rezervoari.jpg

Кръгъл кофраж за бетонни конструкции

Кръгли съоръжения са използвани от векове. Днес тяхното осъществяване е възможно в твърде кратки срокове поради използването на специални, удобни и надеждни конструкции. Универсалният кръгъл кофраж на FARESIN се използва за създаване на кръгли стени и цилиндрични елементи на всякакви типове здания. Използването на тази конструкция е икономически изгодно, тъй като един и същ модул може да се видоизменя в съответствие с поставените цели, което позволява да се създават съоръжения с различен радиус.
Тези кофражи за кръгли стени, разработени от водещи специалисти, съответстват на високи стандарти за качество. Издръжливите материали, използвани за производството на такава конструкция, позволяват да се получават бетонни повърхности с превъзходно качество, а надеждните й подпорни елементи я правят здрава и безопасна. Монтажът на системата е достатъчно прост и разбираем, и затова може да бъде осъществен в кратки срокове и да се икономиса време за бетониране.

Кофражът се състои от гъвкави щитове, поради което той може да понася голямо натоварване. Конструкцията се монтира с помощта на закрепвания и стяги, които осигуряват здраво съединение и позволяват трансформирането на системата по начин, изискван от дадена ситуация. Кофражът дава абсолютно равни закръгления, поради металната работна палуба и компетентната технология на проектиране.
Строежите на кръгли стени не са рядкост: това са елеватори, пречиствателни съоръжения, жилищни, промишлени и търговски сгради. Именно поради това, търсенето на тези кофражи е твърде високо. Използвайки дадената конструкция, може да се получи качествено и надеждно съоръжение, осъществявайки строителството в кратки срокове. Ние ви предлагаме технологична и качествена универсална система на цена, която, отчитайки всички достойнства на продукта, е твърде разумна.

Кръгов кофражен модул

Понастоящем кофражите за кръгли конструкции се използват при строителството на резервоари, елеватори, цилиндрични стени и др. При това се получава безупречно гладка и равна бетонна повърхност. В дадения случай се използва специален стоманен шарнирен елемент, който подхожда за всички профили на кофража и се съединява с щитовете посредством стандартно закрепване – универсални и изравняващи заключалки.
Новата система за криволинейни конструкции FARESIN позволява да се изграждат резервоари, бункери, наклонени входове и други подобни конструкции. Готовата повърхност се получава безупречно гладка и кръгла.
Системата се състои от трапецовидни греди и палуби, изпълнени от шперплат с дебелина 18 мм, финландско производство. Всички елементи се скачват с помощта на стяги. Системата позволява да се изпълнят конструкции с радиус на извиване от 1.20 м. Работейки с една единствена система, е възможно да се изпълняват различни радиуси на извиване, адаптирайки се леко и бързо към всички конкретни ситуации.

Шарнирен кофражен елемент

Стоманеният шарнирен елемент е подходящ за всички кофражни профили. Щитовидният кофраж се съединява с него посредством стандартно закрепване, каквито са универсалните и изравняващи заключалки. Благодарение на това, кофражът FARESIN позволява да се изграждат резервоари, елеватори и други кръгли конструкции.


Изотех

Централен офис

(+359) 2 489-9831

(+359) 2 489-9830

office@izotech.com

www.izotech.com

Локации

Нашите офиси
Свържете се с нас

Следвайте ни

За последните новини в сектора и всичко от света на Изотех последвайте ни в социалните мрежи